Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αγ. Θεόδωροι- Οι Ναοί του Θεού δεν μετριούνται με το χρήμα



Δημοσιεύεται επιστολή που λάβαμε από τον κάτοικο των Αγίων Θεοδώρων «Μπάρμπα Ηλία»
Μετά την “πρεμούρα” του εφημέριου των Αγίων Θεοδώρων κ. Παναγιώτη για την  παρεμπόδιση
τελέσεως των παραδοσιακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα της 15ης Αυγούστου επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Πραθίου θα ήθελα να ρωτήσω τόσο αυτόν όσο και τον θρησκευτικό του προϊστάμενο Αρχιεπίσκοπο Διονύσιο (καθώς όπως ο ίδιος ο εφημέριος διαμηνύει δια ζώσεις ότι εκτελεί εντολές του) εάν όλα όσα έπραξε, ήταν από αγνό θρησκευτικό καθήκον ή υπήρχαν άλλοι λόγοι.

Γιατί εάν τα κίνητρά του ήταν αγνά θρησκευτικά τότε θα μπορεί να απαντήσει εάν ξέρει που βρίσκονται  και εάν έχει επισκεφτεί τις παρακάτω εκκλησίες των Αγίων Θεοδώρων και να μας πει για ποιο λόγο δεν έχει κάνει ούτε μία λειτουργία σε αυτές σε αντίθεση με την Ι.Μ. Πραθίου στην οποία έφερε μέχρι και “Φουσκωτούς” για να απομακρύνουν όσους εκείνος έκρινε αυθαιρέτως ότι ήταν παρείσακτοι.

Εάν εφημέριος και δεσπότης είναι άνθρωποι του Θεού όπως οι ίδιοι αυτοδιακηρύσουν θα έπρεπε να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και σε ναούς που δεν εξυπηρετούν οικονομικά ή άλλα ιδιοκτησιακά συμφέροντα, γιατί οι Ναοί του Θεού δεν μετριούνται με το χρήμα κύριοι.

Θα μας πει ο εφημέριος αν ξέρει αυτοί οι Ναοί των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκονται και ποιοί είναι? 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου