Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα «μπλοκάκια»


Η υπουργός Εργασίας, χαρακτήρισε ως ένα από τα κύρια προβλήματα από τα οποία πάσχει η
ελληνική αγορά εργασίας την «ψευδή αυτοαπασχόληση» - το φαινόμενο εκείνο όπου πίσω από το ''μπλοκάκι'' κρύβεται η εξαρτημένη εργασία». «Αποτελούσε ένα πρόβλημα απέναντι στο οποίο συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλειναν τα μάτια. Εμείς αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε, και μέχρι σήμερα συνολικά 36.000 εργαζόμενοι με ''μπλοκάκι'' εντάχθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, και έχουν ευνοηθεί καθώς πληρώνουν κατά τα 2/3 χαμηλότερες εισφορές», ενημέρωσε την Βουλή.

Ακόμη η κυρία Αχτιόγλου είπε ότι τις επόμενες μέρες τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ, από το οποίο και θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα θα αφορά όσους κατ' ουσίαν εργοδότες, επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι, σε μισθωτό. «Για το επίπεδο των συντάξεων χηρείας, θα φέρουμε ρύθμιση που θα διευθετεί το ζήτημα, γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα. Το κατανοούμε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε.

Πρέπει να το κατανοήσετε και εσείς ότι είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Το διαπραγματευόμαστε και δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε ρύθμιση» ανέφερε επίσης η υπουργός Εργασίας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου