Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αγ. Θεόδωροι-Επιτέλους Φως Πολιτισμού

Φίλες και Φίλοι,
Από εφαρμογής της ισχύουσας Νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης
υπό τον γνωστό προσδιορισμό του Ν 3852/2010 ως Νόμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σύμφωνα με τον οποίο υπήρξε συνένωση Δήμων , στην δική μας περίπτωση στον τομέα του πολιτισμού η ζημία που προκλήθηκε ήταν απλά μεγάλη ,αλλά τεράστια .

Οι πολιτιστικές δομές που υπήρχαν κονιορτοποιήθηκαν . Αποτελεί ντροπή να αναφερθεί λεπτομερώς η πολιτιστική γύμνια και η ζημία που προκλήθηκε και ακολούθησε από το 2011. Τα φυτώρια πολιτιστικών δραστηριοτήτων ,της πόλης μας , μουσική , χορός , θέατρο κλπ πολιτιστικά δρώμενα που θα χαρακτήριζαν την κοινωνική ζωή και θα συνέβαλαν καθοριστικά στις δραστηριότητες της νεολαίας εξαφανίσθηκαν .

Η παντελής έλλειψη Πολιτιστικού Κέντρου που μπορούσε να λειτουργήσει ως κυψέλη πολιτισμού , εύλογα γίνεται αντιληπτό ότι επιδρούσε αρνητικά και δυσκόλευε τις όποιες προσπάθειες για να ανακοπεί η πολιτιστική ζημία . Οι πολιτιστικές δράσεις ήταν περιορισμένες και ο χώρος που μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ήταν ακατάλληλος .

Αυτό που είχε απομείνει σε μια πόλη που είχε όλα τα προσόντα να διακριθεί και να έχει σημαντική πολιτιστική δράση ήταν ο Σύλλογος Προστασίας του Πραθίου , ο Σύλλογος Γυναικών και τα Αθλητικά Σωματεία .

Οι κάποιες καλοκαιρινές κυρίως πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτω από το ισχνό ποσό που διαθέτει ο Δήμος και συχνά γίνεται αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού , σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την μή ύπαρξη φορέων πολιτισμού στην πόλη μας.

Άπειρες φορές , σε κάθε ευκαιρία επισήμανα τις αδυναμίες και την ανάγκη η Δημοτική Αρχή να επανορθώσει διορθώνοντας τα λάθη της κακής εφαρμογής του Νόμου . Ο Νόμος πουθενά δεν έλεγε στις συνενούμενες πόλεις ΄΄ΔΙΑΛΥΣΤΕΤΑ ΟΛΑ ΄΄ .

Σε αυτή την πολιτιστική έρημο και την πολύχρονη απραξία, ήλθε η ευχάριστη έκπληξη για να φωτίσει με πολιτιστικές δράσεις τα δρώμενα της πόλης μας . Είναι η πρωτοβουλία κατοίκων που είναι γνωστοί για τις ικανότητες , την θέληση , την αποφασιστικότητα και την καλλιτεχνική πιστοποιημένη επιτυχία τους , δημιουργώντας ένα φορέα πολιτιστικών δράσεων σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο , που τόσο πολύ έλειπε από την πόλη μας με δράσεις που αφορούν στο Θέατρο , κλασικό , παιδικό , Λαϊκό – Μοντέρνο , Κιθάρα , Χορό , Μουσική ,Τραγούδι , Πιάνο , ζωγραφική [ ενηλίκων και παιδικό].

Με την επωνυμία ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΓΑ – Λέσχη Φίλων Πολιτισμού ξυπνάει από το λήθαργο η πολιτιστική δραστηριότητα στους Αγίους Θεοδώρους ,που όχι μόνο έπρεπε να υπάρχει αλλά να είναι πολύ καλά οργανωμένη , ενισχυμένη και δραστηριοποιημένη στο έπακρο αποτελώντας κυψέλη παραγωγής πολιτισμού για όλους μας .

Ιδιαίτερα θέλω να επισημάνω την αξιέπαινη προσπάθεια του Θοδωρή Κολοβού που αποτελεί την ψυχή της όλης και δύσκολης για την χρονική συγκυρία προσπάθειας , που μαζί με τους συνεργάτες του προσφέρουν στην πόλη μας τεράστιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα .

Τόσο η Δημοτική Αρχή που όφειλε πολλά να κάνει , όσο και εμείς όλοι που είναι βέβαιο ότι αγαπάμε την πόλη μας , αγαπάμε τα παιδιά μας και επιθυμούμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον που διακρίνεται για την κοινωνικότητα και την πολιτιστική του κουλτούρα πρέπει να στηρίξουμε την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια .

Άς βοηθήσουμε το Φώς του Πολιτισμού που επιτέλους άναψε στους Αγίους Θεοδώρους και γεννά την ελπίδα πολιτιστικής αναγέννησης , να γίνει άπλετο και ισχυρό .

Καλή επιτυχία .

Αναστάσιος Τσίτσης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου