Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ένα βήμα πιο κοντά στο αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα

Λύση στο ζήτημα της αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων στον Ελαιώνα για να δημιουργηθεί Κέντρο
Αποτέφρωσης Νεκρών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με ρύθμιση που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για το Δομημένο Περιβάλλον, που ψηφίστηκε στη Βουλή, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα του δήμου Αθηναίων το οποίο έχουν διατυπώσει και άλλοι δήμοι της χώρας.
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 139 τροποποιείται παλιότερη διάταξη του νόμου 4277/2014 διευκολύνεται ο δήμος Αθηναίων στην αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων που του ανήκουν στον Ελαιώνα για την κατασκευή ΚΑΝ. Η δυνατότητα αυτή είναι συμβατή με το νέο υπό έγκριση σχέδιο ΠΔ των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι κοινόχρηστοι χώροι στον Ελαιώνα, με βάση τις υφιστάμενες χρήσεις γης μπορούν να είναι εν δυνάμει χώροι υποδοχής Κέντρου Αποτέφρωσης με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι ανάγκες του σε κτίρια και αδόμητους χώρους με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς.
Το άρθρο ψηφίστηκε την Τετάρτη από όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε το απόσπασμα με την ακριβή του διατύπωση:
«Η διαχρονική αδυναμία κάλυψης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων για κοινωνικές εξυπηρετήσεις - κοινωφελείς λειτουργίες γίνεται ακόμη δυσχερέστερη στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τη διαπιστωμένη έλλειψη δημοτικών ακινήτων που μπορούν να αξιοποιηθούν νι' αυτό τον σκοπό, σε άλλες περιοχές του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό και μέχρι την προβλεπόμενη - από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και ειδικότερα το άρθρο 12 «Οικιστική Ανάπτυξη και Πολεοδομική Οργάνωση» -επανεξέταση του πλαισίου χρήσεων γης (σημείο 4.στ.δδ) για την περιοχή του Ελαιώνα, προωθείται η διευκόλυνση του Δήμου Αθηναίων στην αξιοποίηση των ΚΧ χώρων που κατέχει στην περιοχή για την κατασκευή ΚΑΝ.

Η δυνατότητα αυτή είναι συμβατή με το νέο υπό έγκριση σχέδιο ΠΔ των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι κοινόχρηστοι χώροι στον Ελαιώνα, με βάση τις υφιστάμενες χρήσεις γης, μπορούν να είναι εν δυνάμει χώροι υποδοχής ΚΑΝ με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι ανάγκες του ΚΑΝ σε κτίρια και αδόμητους χώρους με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, δηλαδή καθορισμός κοινωνικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5°/ο και ανώτατο ΣΔ το 0,1».


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου