Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Προθεσμία λίγων 24ωρων για την υποβολή αιτήσεων – Τι αλλάζει

Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τo έκτακτο
επίδομα στο διαδικτυακό τόπο koinonikomerisma.gr, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου.
Στο  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@koinonikomerisma.gr  μπορούν ακόμη  να επικοινωνούν οι πολίτες, σχετικά με οποιεσδήποτε διευκρινίσεις γιια το χρηματικό βοήθημα.

Οι αλλαγές

Μία αλλαγή πρόκειται να γίνει στο σύστημα koinonikomerisma.gr για το Κοινωνικό Μέρισμα και αφορά σε οικογένειες των οποίων -από λάθος- δεν εμφανίστηκαν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί και πριν το 2017.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε γνωστό το παραπάνω, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις και έχουν εγκριθεί πάνω από 1 εκατομμύριο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καρέλλας ενημέρωσε πως η πληρωμή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ επιχειρείται να γίνει αυτόματη πληρωμή του μερίσματος στα ΑμεΑ.
Ανέφερε επίσης ότι το 15% των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα είναι έτοιμες για έγκριση. Δηλαδή κοντά στις 70.000 αιτήσεις. Ο σχεδιασμός για το κοινωνικό μέρισμα είναι για 1.300.000 νοικοκυριά.
Έγιναν οι αλλαγές για τους φιλοξενούμενους θανόντος, τις χήρες, τα παιδιά μέσα στο 2017 καθώς και την ταυτοποίηση ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα ενώ όπως εξήγησε ότι όταν από λάθος δεν δηλώθηκαν παιδιά πριν το 2016, να δηλωθούν και αυτά. Ο κ. Καρέλλας πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι ανασφάλιστοι ΑΜΕΑ για να τους πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα.



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου