Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζει να σαρώνει η ιλαρά! Νέοι φόβοι μετά τον 2o θάνατο

Επί ποδός είναι οι υγειονομικές αρχές μετά τον δεύτερο θάνατο
από ιλαρά στη χώρα μας.

Συναγερμός και πάλι στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις υγειονομικές αρχές μετά τον δεύτερο θάνατο από ιλαρά. Ο 17χρονος Ρομά που άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, γέμισε νέους φόβους τους επιστήμονες που καταγράφουν τα περιστατικά. Διαβάστε ΕΔΩ για τον πρώτο θάνατο από ιλαρά που κατεγράφη στη χώρα μας: “Ο πρώτος θάνατος από ιλαρά σε παιδί 11 μηνών! Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ”

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τις τελευταίες 15 ημέρες του Νοεμβρίου μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας 15περιστατικά με ιλαρά εκ των οποίων 7 χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ανεμβολίαστα θύματα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημα δηλώνει ότι μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου υπήρχαν 690 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας και δύο θανάτοι με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα.


Τα περιστατικά αφορούν κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά αλλά και άτομα από 25 έως 44 ετών από τον γενικό πληθυσμό.

Τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με επίνοσα άτομα σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν περάσει τη νόσο, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει για άλλη μία φορά πως μόνη λύση για την προστασία από την ιλαρά είναι ο εμβολιασμός, γι αυτό και συνιστά την εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας αλλά και των τοπικών και εθνικών αρχών.
 

medispin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου