Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Εκκενώνεται η περιοχή




Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην κεντρική Ιαπωνία. Οι αρχές έδωσαν εντολή στους περίοικους να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Πλάνα που μεταδίδουν ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται από το εργοστάσιο της Arakawa Chemical Industries, που κατασκευάζει χημικά προϊόντα για χρήση στη χαρτοβιομηχανία. «Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν (...) αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο βαριά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καζουχίκο Χακογιάμα, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης Φούτζι, όπου βρίσκεται η μονάδα. «Ζητήθηκε από όλους όσοι βρίσκονταν σε ακτίνα 100 μέτρων από το εργοστάσιο να απομακρυνθούν αμέσως», πρόσθεσε ο Χακογιάμα.


Αξιωματούχοι στην περιοχή δεν ήταν αμέσως σε θέση να δώσουν διευκρινίσεις για τη φύση των χημικών προϊόντων στο εργοστάσιο. Δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία για την ενδεχόμενη μόλυνση της περιοχής.

Δεκαεπτά οχήματα και 60 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται επιτόπου, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Η πόλη Φούτζι βρίσκεται στους πρόποδες του ομώνυμου όρους, περίπου 100 χλμ. δυτικά από το Τόκιο.




ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου