Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Τα 13 παιδιά στην Καλιφόρνια ζούσαν ένα μαρτύριο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα μαρτύρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά
τους οι γονείς - τέρατα στην Καλιφόρνια, στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη τα τελευταία 24ωρα.
Η εγκληματική στάση του 57χρονου David Turpin και της 49χρονης συζύγου του Louise γίνεται πλέον ευρύτερα γνωστή, καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις μετά την απελευθέρωση των 13 παιδιών τους τα οποία κρατούσαν φυλακισμένα στο σπίτι - κολαστήριο της οικογένειας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Κι ενώ ανοίγουν όλο και περισσότερα στόματα από γείτονες, συγγενείς και οικείους, πληθαίνουν και τα ερωτηματικά για το πως το ζεύγος κατάφερνε επί χρόνια να καλύπτει τη δράση του, δίχως κανείς να έχει ειδοποιήσει τις αρχές για τις μαρτυρικές στιγμές που ζούσαν τα 13 παιδιά.
Σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα στην εφημερίδα Evening Standard, οι γονείς έβαζαν τα παιδιά να περπατάνε σε κύκλους επί ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο, ακόμη και τα ξημερώματα, "σαν να επρόκειτο για ένα είδος τιμωρίας".

Ο γείτονας ανέφερε τώρα ότι δεν είδε ποτέ του τα παιδιά αυτά να παίζουν, ενώ έμοιαζαν να περπατούν με στρατιωτικό βηματισμό και μιλούσαν πολύ περίεργα όταν κάποιος τους απηύθυνε το λόγο. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, "ακόμη και τα δύο δίδυμα κοριτσάκια έμοιαζαν σαν κλώνοι".
Κι ενώ νωρίτερα, οι γείτονες έλεγαν ότι έβλεπαν σπάνια τα παιδιά να κυκλοφορούν έξω την ημέρα, τώρα, σύμφωνα με δηλώσεις που δημοσιοποίησε η Mirror, αναφέρουν ότι τα είχαν δει ακόμη και να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Γεγονός είναι πάντως ότι πολλοί από τους γείτονες, πίσω από τα ερμητικά κλειστά παράθυρα του σπιτιού, δεν ήξεραν καν ότι μέσα σε αυτό ζουν 13 παιδιά.

Περισσότερο φως έδωσε η αδελφή της μητέρας. Μιλώντας στην Daily Mail είπε ότι είχε να δει 19 ολόκληρα χρόνια την αδελφή της, ενώ δεν είχε ποτέ επισκεφθεί το σπίτι της και επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά. "Δεν ξέραμε καν τη διεύθυνσή τους" αποκάλυψε η 41χρονη Elizabenth Jane Flores, τονίζοντας ότι η αδελφή της αρνούταν πεισματικά να της δώσει κάποιο από τα ανίψιά της για να μιλήσουν στο τηλέφωνο, κάθε φορά που της το ζητούσε.

Την ίδια μεταχείριση φέρονται να είχαν και οι γονείς της, αφού κάθε φορά που πήγαιναν στην Καλιφόρνια να επισκεφθούν την οικογένεια, δεν τους επέτρεπαν ποτέ να δουν τα παιδιά, αλλά ούτε και να πάνε στο σπίτι τους. "Κάθε φορά έφευγαν κλαίγοντας" είπε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι η 41χρονη αδελφή της μητέρας, που δηλώνει "ομιλήτρια σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης", σε προσωπική της ιστοσελίδα αναφέρει ότι είχε υποστεί κακοποίηση ως παιδί. Ωστόσο δεν αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες, ούτε επίσης αν υπήρξε θύμα κακοποίησης και η αδελφή της.



 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου