Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Π.Μπαλτάκος: «Να ασκηθεί ποινική δίωξη και να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κυβερνήτη του Umut»

Σε παρέμβασή του ο νομικός και πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ζητάει
από την κυβέρνηση να ζητήσει την ποινική δίωξη του κυβερνήτη της τουρκικής σκάφους της Ακτοφυλακής «Umut» που εμβόλισε το ΠΑΘ ΛΣ 090 «Γαύδος» πριν από τρεις εβδομάδες και κατ'αυτό τον τρόπο έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του πληρώματος και εν συνεχεία να ζητηθεί η έκδοσή και η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Επειδή η Τουρκία, στο θέμα των δύο αξιωματικών, επικαλείται την Τουρκική Δικαιοσύνη, καλό θα ήταν η Ελληνική κυβέρνηση να αποτανθεί στην Ελλ. Δικαιοσύνη και να ζητήσει την άσκηση δίωξης κατά του κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού που εμβόλισε, προ ημερών, το δικό μας Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090).
Προφανές είναι ότι ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού, ως φυσικός αυτουργός, αλλά και ο Αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής, όπως και ο διευθυντής επιχειρήσεων, ως ηθικοί αυτουργοί, έχουν τελέσει απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των μελών του πληρώματος του ΠΑΘ 090, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, φθορά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, κ.α.
Αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους πρέπει να ζητηθεί η έκδοσή τους στη Ελλάδα και παράλληλα η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το pronews.gr ο Π.Μπαλτάκος προχώρησε σε πρόσθετη δήλωση με την οποία δίνει στην κυβέρνηση ένα νομικό όπλο για να «στριμώξει» την Τουρκία η οποία άλλωστε τώρα επικαλείται την «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη.
«Η ισοφάριση δεν αποτελεί κλιμάκωση είναι δε αυτονόητο ότι  δεν μπορεί κανείς να εμβολίσει ενα ελληνικό πολεμικό σκάφος και να μένει ατιμώρητος όταν απο την άλλη πλευρά επειδή 2 στρατιωτικοί που δήθεν περάσανε στο τουρκικό έδαφος κρατούνται επ'αόριστον και οδηγούνται σε δίκη
Εαν δεν δοθεί απάντηση στο πρώτο περιστατικό που ήταν ο εμβολισμός θα επακολουθήσει τρίτο που θα είναι κατά πολύ χειρότερο και θα επιφέρει πλήρη εξευτελισμό της χώρας»






pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου